duminică, 21 iulie 2013

Domnia Regelui Albert II

       Astazi a luat sfarsit domnia de 20 de ani a regelui Albert II al Belgienilor. Albert a urcat pe tron in 1993, la moartea fratelui sau mai mare, regele Baudouin al BelgieiPrintul Philippe al Belgiei fusese educat sa ii urmeze unchiului sau, dar moartea lui Baudouin a luat pe toata lumea prin surprindere si politicienii belgieni l-au convins pe Albert sa urce pe tron.

Regina Paola si Regele Albert al Belgienilor

       In ultimii ani, regele Albert II a fost vazut drept unica figura unificatoare intr-o tara puternic divizata, oferind un simbol al stabilitatii. Intr-o tara divizata intre comunitatea valona si cea flamanda, Regele Albert II a fost cel care in 2011, in timpul crizei politice a mentinut Belgia unita.

Regele Albert II al Belgienilor

       Prin discursul tinut dupa semnarea actului de abdicare, Albert promoveaza inca odata unitatea tarii in slujba careia si-a pus viata "Ultima mea recomandare, pentru toti cei adunati aici, este sa munciti fara odihna pentru coeziunea Belgiei. Astfel, veti fi mai mult decat arhitecti ai pacii ... Tara noastra va fi o ispiratie pentru Europa, care cauta unitate in diversitate "

Regina Paola, Regele Albert, Printul Philippe si Printesa Mathilde

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu