marți, 2 octombrie 2012

Printul Maximilian de Beauharnais


        Maximilian Joseph Eugene Auguste Napoleon de Beauharnais s-a nascut la 2 octombrie 1817, la Munich. Maximilian era al doilea fiu si al saptelea copil al lui Eugen, Duce de Leuchtenberg si a sotiei sale, printesa Augusta a Bavariei. Primul sau nume a fost in onoarea bunicului matern, regele Maximilian I al Bavariei, in timp ce al doilea era in onoarea bunicii paterne, imparatea Josephine a Frantei. Maximilian a copilarit la Munich, unde tatal sau s-a refugiat dupa infrangerea lui Napoleon. 

         In 1824, Maximilian si-a pierdut tatal. Fratele sau mai mare, Auguste a devenit al doilea detinator al titlului de duce de Leuchtenberg. Dupa unsprezece ani, Auguste a murit si Maximilian a devenit duce de Leichtenberg. In aceasta perioada, Maximilian a intrat in armata Bavariei. 

            In 1837, Maximilian a fost trimis de bunicul sau in Rusia pentru a lua parte la niste manevre militare. Aici, ducele de Leuchtenberg a cunoscut-o pe Marea Ducesa Maria Nicolaievna, cea mai mare fiica a tarului Rusiei. Dupa o a doua vizita, destinul lor a fost hotarat ... sora Mariei, Olga Nicolaievna scria "in patru zile a devenit clar ca Max si Maria sunt facuti unul pentru celalalt"Maximilian nu era o partida suficient de importanta pentru fiica tarului Rusiei. Mai mult, familia Bonaparte inca avea numerosi dusmani in Rusia. Nici mama lui Maximilian nu era de acord cu casatoria pentru ca era de parere ca isi abadoneaza mostenirea daca permite ca copii sai sa fie crescuti in Rusia. In ciuda acestui lucru, Nicolae I si-a dat permisiunea. Cuplul a avut sapte copii: Alexandra, Maria, Nicolae, Eugenia, Eugen, Serghei, George.

              Maximilian si-a petrecut restul vietii in Rusia. Inclinatiile sale artistice l-au facut sa fie foarte activ in promovarea si protejarea artelor. In acelasi timp el a fost un om de stiinta recunoscut, realizand numeroase expeditii in Rusia. In 1843, Maximilian a fost numit presedinte al Academiei de Arte Frumoase. Maximilian, duce de Leuchetenberg a murit in 1852.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu