joi, 18 octombrie 2012

Printesa Josephine Caroline a Belgiei

                   Al treilea copil si a doua fiica a contelui si contesei de Flandra a
fost printesa Josephine Caroline a Belgiei. Nascuta la 18 octombrie 1872, Josephine Caroline a fost numita in onoarea surorii sale, moarte cu un an inainte, Josephine Marie. Josephine era si numele bunicii materne, Josephine de Baden, consoarta printului Karl Anton de Hohenzollern. Philippe si Marie au avut o casnicie armonioasa, fiind parinti iubitori, dar stricti pentru cei patru copii: Baudouin, Henriette, Josephine Caroline si Albert.

                      Josephine Caroline si Albert erau foarte uniti, fiind numiti de fiica lui Albert, Maria Jose, "elementul modern" al familiei contelui de Flandra. Cei doi se aflau uneori in contradictie cu ideile conservatoare ale mamei si ale cuplului format din fratii lor mai mari Baudouin si Henrieta.
                    In 1894, printesa Josephine Caroline a Belgiei se casatoreste cu verisorul sau primar, printul Karl-Anton de Hohenzollern-Sigmariengen, fratele mai mic al regelui Ferdinand al Romaniei. Cei doi au avut patru copii: Stephanie, Marie Antoinette, Albrech si Henriette. 
                     Primul razboi mondial a despartit-o pe Josephine Caroline de tara sa natala, condusa acum de fratele sau. La sfarsitul razboiului, printesa a putut sa revada Belgia, dar viata ei a fost in curand umbrita de pierderea sotului sau in 1919. In urmatorii ani, Josephine a fost inconjurata de numerosi nepoti. In anii '30, dupa pierderea fratelui sau, Josephine Caroline, printesa Karl Anton de Hohenzollern Sigmariengen a decis sa se calugareasca. A murit in manastire in 1958.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu