luni, 1 octombrie 2012

Printesa Charlotte, Ducesa de Saxa-Meiningen

       La 1 octombrie 1919 murea ducesa de Saxa-Meiningen, nascuta printesa Charlotte de Prusia. Charlotte era al doilea copil si prima fiica a viitorului Frederick III al Germaniei si a Victoriei, Printesa Regala a Marii Britanii. Charlotte a crescut impreuna cu fratele sau mai mare, viitorul Wilhelm II, sub directa supraveghere a bunicilor paterni, Wilhelm I si imparateasa Augusta.

              Charlotte nu a fost apropiata de parintii sai si a profitat de prima ocazie pentru a deveni independenta. In 1878, la doar optsprezece ani, Charlotte s-a casatorit cu Bernahard, printul mostenitor al ducatului de Saxa-Meiningen. Dupa un an s-a nascut unicul copil al cuplului, o fetita pe nume Feodora. Dupa nasterea fetitei, Charlotte a decis ca nu va mai avea alt copil pentru a nu-si strica silueta. Viitoarea ducesa de Saxa-Meiningen a fost o mama absenta, Feodora fiind crescuta de Imparateasa Victoria.

             Charlotte a petrecut foarte mult la curtea imperiala de la Berlin. Conservatoare, Charlotte a adoptat rapid ideile lui Bismarck, ceea ce a adancit diferentele dintre ea si parintii sai. Pentru tot restul vietii, Charlotte va ramane foarte apropiata de Wilhelm. Cei doi frati erau foarte asemanatori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu