marți, 11 septembrie 2012

Regina Paola a Belgienilor

       La 2 iulie 1959, printul Albert al Belgiei se casatoreste la Bruxelles cu donna Paola Ruffo di Calabria. In ciuda problemelor avute, cei doi au reusit sa ramana impreuna peste o jumatate de secol "am avut problemele noastre, dar acum am vazut ca suntem meniti unul altuia. Suntem fericiti acum".

Regele Albert II si regina Paola in ziua nuntii lor
       Paola s-a nascut la 11 septembrie 1937 in Toscana, fiind al saptelea copil al printului Fulco Ruffo di Calabria si a contesei Luisa Gazellai di Rossaba Sebastiano. Decendenta din fostii printi suverani ai Calabriei, ea este inrudita cu generalul La Fayette, care contribuise la urcarea regelui Louis-Philippe, stramosul lui Albert.

Paola, Printesa de Liege

         Frumoasa ca o stea de cinema  si rasfatata de presa, printesa de Liege incepe sa se comporte ca atare. Nu se impaca deloc cu rigiditatea vietii de la curte si nu-si ascunde plictiseala la receptiile oficiale. In curand belgienii incep sa-i reproseze ca isi neglijeaza indatoriile de printesa, iar farmecul ei nu mai reuseste sa-i fie trecute cu vederea capriciile si extravagantele. Printesa este vazuta mai des in Italia si la Saint-Tropez, la marii croitori parizieni decat la bazarele de caritate.

Printesa Paula impreuna cu Laurent, Astrid si Philippe

           In aceeasi perioada casatoria sa incepe sa aibe probeme. Dupa nasterea a trei copii: Philippe, Astrid, Laurent, cei doi au inceput sa se departeze unul de celalalt. Apar zvonuri privind relatii extraconjugale atat din partea printului cat si a printesei. Incepand cu anii '70, cei doi locuiesc separat. Cativa ani mai tarziu, lucrurile au inceput sa se imbunatateasca pentru cei doi. Mai mult, astazi casatoria lor este mult mai puternica decat la inceput.

Printesa Paola, Regina Elisabeth, Printul Albert

           Cu timpul, printesa de Liege incepe sa isi schimbe comportamentul. Incepe sa ia lectii de flamanda, se implica in opere sociale si creeaza o fundatie care ii poarta numele. La fel ca toti membri familei regale belgiene ea sprijina Concursul muzical Regina Elisabeta. 

Regina Paola si Regele Albert 

       In 1993, cea care dorea din tot sufletul ca Fabiola, cumnata ei sa daruiasca un mostenitor Belgiei, pentru a nu deveni regina niciodata, urca pe tronul belgian. Patrunsa de importanta rolului, ea isi ia in serios indatoriile, dar aduce Curtii un suflu de modernitate de care avea nevoie. Cu toate acestea, regina Paola nu reuseste sa depaseasca popularitatea reginei Fabiola.

Regina Paola si Regina Fabiola
 
         Alaturi de regele Albert II, regina Paola reprezinta Belgia. Pe langa activitatile de reprezentatie, regina Paola se implica in activitati caritabile, cu accent pe problemele sociale si culturale. In 2002, regina a devenit presedinte al Fundatiei Child Focus.

Regina Paola, Regele Albert II, Printul Philippe si Printesa Mathilde
         LA MULTI ANI !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu