luni, 17 septembrie 2012

Printesa Margareta a Danemarcei

          Printesa Margarethe Francoise Louise Marie Helene s-a nascut la 17 septembrie 1895, fiind al cincilea copil si unica fiica a printului Valdemar al Danemarcei si a printesei Marie de Orleans. Margareta a fost numita in onoarea matusii materne, Margueritte, ducesa de Magenta. Al doilea nume a fost in onoare bunicii materne, printesa Francoise de Orleans, in timp ce al treilea era in onoare bunicii paterne, regina Louise a Danemarcei.

Printesa Margareta a Danemarcei impreuna cu tatal sau, printul Valdemar
         In contractul de casatorie dintre printesa franceza Marie de Orleans si printul danez Valdemar, s-a specificat ca baietii vor fi crescuti in religie luterana, in timp ce fetele vor avea religia catolica. Printesa Margareta a fost prima printesa daneza catolica de la reformare. 

           Printesa Margareta a Danemarcei a crescut impreuna cu cei patru frati: Aage, Axel, Erik si Viggo.  Traind intr-o familie atatia frati, Margareta era o printesa atipica. In copilarie, printesa a fost pedepsita de tatal sau, jurand razbunare. In aceeasi seara, familia printului Valdemar avea invitati. In timpul mesei, cand s-a servit friptura de pui, printesa Margaret a spus, foarte senina "Slava domnului ca a murit, era bolnav de atata timp. " Printesa Margaret a Danemarcei era fiica a doi oameni foarte diferiti, dar care au reusit sa formeze un cuplu unit. Familia printul Valdemar al Danemarcei era o familie unita, si putin atipica dupa standardele regale. Printul Valdemar a refuzat doua tronuri, preferand sa aiba o viata linistita. Printesa Marie era demna urmasa a lui Philippe Egalite, avand tendinte republicane si fiind cea care l-a convins pe regele Christian IX sa accepte introducerea sistemului bipartidid in Danemarca. In aceasta familie, printesa Margareta a invatat sa fie foarte independenta si sa lupte pentru ceea ce isi doreste.

         La 9 iunie 1921, printesa Margareta a Danemarcei s-a casatorit cu printul Rene de Bourbon Parma. Printul Rene era fiul ultimului Duce de Parma, Robert I si a celei de-a doua sotii, printesa Maria Antonia a Portugaliei. Cei doi s-au stabilit in Paris, unde s-au nascut cei patru copii ai cuplului: Jacques, Anne, Michel si Andre. 


Printesa Margareta a Danemarcei si printul Rene de Bourbon Parma in ziua nuntii lor
             Familia printului Rene de Bourbon Parma era  foarte unita, dar a intampinat numeroase dificultati financiare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu