duminică, 15 iulie 2012

Printul Alexander de Hessa si Rin

Printul Alexander de Hessa si de Rin
       Printul Alexander Ludwig George Friedrich Emil de Hesse s-a nascut la 15 iulie 1823, fiind al treile a fiu si al patrulea copil al lui Louis II, Mare Duce de Hesse si a sotiei sale Wilhelmina de Baden. Dupa nasterea primilor doi copii, Louis III si Karl (tatal viitorului Louis IV), Wilhelmina a trait departe de sotul ei. Din 1820, marea ducesa de Hesse si Rin a trait impreuna cu sambelanul sau August von Senarclens de Grancy. Din acest motiv paternitatea ultimilor patru copii (dintre care doar doi vor ajunge la maturitate) este atribuita lui Grancy.

       In 1841, sora mai mica a lui Alexander, Marie s-a casatorit cu mostenitorul tronului imperial al Rusiei, Alexandru Nicolaievici. Alexander a insotit-o in Rusia si dupa nunta a ramas in aceasta tara, fiind introdus in cercul interior al cumnatului sau. Aici, Alexander o cunoaste pe doamna de companie a surorii sale, contesa Julia Hauke. Cei doi se indragostesc si incapatanarea lui Alexander de a se casatori cu Julia ii distruge cariera in Rusia. Nicolae I le interzice sa se casatoreasca, dar cei doi fug si se casatoresc. 

       Louis III le permite celor doi sa se intoarca in Hesse, si desi nu a recunoscut mariajul ca dinast i-a oferit Juliei si copiilor celor doi, titlu de conte de Battenberg. La cateva luni dupa nunta, de ziua lui Alexander, s-a nascut primul lor copil, o fetita ce va purta numele matusii paterne tarina Maria Alexandrovna. Maria va fi urmata de patru baieti: Louis, Alexander, Henry si Francis. 

        Dupa ce fratele sau a acceptat mariajul, Alexander a intrat in armata austriaca. Primind o comanda importanta in razboiul austro-prusac, Alexander a fost de parte invinsilor. Dupa ce Maria Alexandrovna a devenit Tarina a Rusiei, ea a facut numeroase vizite in Marele Ducat, ramanand la resedinta lui Alexander si Julia. Alexander este stramosul regelui Juan Carlos I a Spaniei si a lui Philipp, duce de Edinburg.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu