joi, 12 aprilie 2012

Printesa Viktoria de Prusia

               Frederike Amalia Wilhelmine Viktoria s-a nascut la 12 aprilie 1866, fiind a doua fetita a printului mostenitor Frederick Wilhelm si a sotiei sale, nascuta Printesa Regala Victoria a Regatului Unit. Regele Wilhelm si regina Augusta s-au ocupat de educatia primilor trei copii: Wilhelm, Charlotte si Henry. Victoriei, numita Englezoaica, nu i s-a permis sa se implice in ingrijirea si educarea lor. Abia la nasterea Victoriei, al patrulea copil, Printesa Mostenitoare va avea un cuvant cu spus ... Victoria, Sofia si Margareta vor fi crescute de Frederick si Victoria si vor avea o relatie foarte apropiata cu parintii lor, precum si o mare dragoste pentru Anglia. 

                  In 1881, Viktoria il cunoaste pe Alexander de Battenberg, printul Bulgariei. Alexander era fiul printului Alexander de Hessa si de Rin si a sotie sale, contesa Julia Hauke. Regina Victoria era foarte apropiata de familia Battenberg si in ciuda originii lor morganatice a sprijinit casatoria lui Louis de Battenberg si a nepoatei sale, Victoria de Hessa si de Rin. Mai mult, Regina credea ca Sandro ar putea fi un sot bun pentru Moretta (cum era cunoscuta Victoria a Prusiei in familie). Vicky a sprijinit de la inceput ideea mamei sale, dar Fritz considera ca un Battenberg este o partida nedemna de o printesa Hohenzollern. Cu timpul Moretta s-a indragostit de Sandro si a fost distrusa cand bunicul sau si Bismarck s-au opus. Pe langa originea umila, Sandro era vazut ca un pericol la alianta ruso-germana. La moartea lui Wilhelm I, se credea ca piedicile impotriva casatoriei au disparut, dar de cand traia in Darmastadt ca o persoana particulara, Sandro s-a indragostit de o cantareata de opera, Johanna Loisinger. Inainte sa moara, Frederick si-a dat incuvintarea  si i-a cerut lui Wilhelm sa isi sustina sora, dar casatoria nu mai avut loc.

             In 1890, printesa Viktoria a Prusiei s-a casatorit cu printul Adolf de Schaumburg-Lippe. Printul Adolf a murit in 1916. Printesa si-a supravietuit sotul treisprezece ani. Cu doi ani inainte sa moara, Victoria si-a socata fratii casatorindu-se cu un dansator rus, cu treizeci de ani mai tanar decat ea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu