duminică, 8 aprilie 2012

Printesa Sophia a Tarilor de Jos

             Wilhelmine Marie Sophie Louise, unica fiica a regelui William II al Tarilor de Jos si a Marii Ducese Anna Pavlovna, s-a nascut la 8 aprilie 1824. Sophia a copilarit impreuna cu cei trei frati: William, Alexander si Henry, fiind foarte apropiata de cel din urma.

         La 18 ani, printesa Sophia se casatoreste cu Charles Alexander, ducele mostenitor de  Saxa-Weimar-Eisenach. Sophia si Karl Alexander erau verisori primari, mamele lor, Anna Pavlovna si Maria Pavlovna fiind fiicele tarului Paul I al Rusiei. Cei doi vor avea patru copii: Karl August, Marie Anna Alexandrine, Marie Anna Sophia si Elisabeth Sibylle.
             In 1884 moare printul Alexander al Tarilor de Jos si Wilhelmina, unica fiica a regelui William III devine mostenitoarea tronului. Sophia, Marea Ducesa de Saxa-Weimar-Eisenach este a doua in linia de succesiune, devenind mostenitoarea tronului la moartea fratelui sau, pozitie pe care o va pastra pana la propria sa moarte.

           Descendenta a familiilor Romanov si Orange-Nassau, Sophia era foarte bogata si cultivata. Mostenitoare a operelor lui Gothe, ea le lasa mostenire poporului german.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu