duminică, 4 martie 2012

Printul Michel de Bourbon-Parma


             Printul Michel Marie Xavier Waldemar Georg Robert Karl Eymar de Bourbon-Parma s-a nascut la 4 martie 1926, la Paris, fiind al doilea fiu si al treilea copil al printului Rene de Bourbon-Parma si a sotiei sale Margareta a Danemarcei. Bunicul patern al lui Michel a fost ultimul duce de Parma, Robert, in timp ce bunicul matern era Valdemar al Danemarcei, cel mai mic fiu al regelui Christian IX. In ciuda acestor legaturi dinastice, familia lui Michel nu era una bogata.

            In 1940, odata cu ocuparea Frantei de catre germani, familia de Bourbon-Parma s-a mutat in S.U.A. Trei ani mai tarziu, Michel (in varsta de doar 17 ani) a intrat in armata americana. Dupa ce a participat la eliberarea Frantei, Michel a luptat in Indochina, fiind capturat si tinut in captivitate pentru 11 luni. Dupa eliberare, familia s-a reunit la Paris. Michel a fost alaturi de sora sa, Anna, cand aceasta l-a cunoscut pe regele Mihai I al Romaniei.

                       In 1951, Michel de Bourbon-Parma s-a casatorit cu printesa Yolande de Broglie-Revel; cei doi au avut cinci copii inainte de a se desparti in 1966. Printul s-a recasatorit cu printesa Maria-Pia de Savoia in 2003.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu