vineri, 15 februarie 2013

Printesa Nadejdea, Ducesa Albrecht de Wurttemberg

       Ducesa Albrecht de Wurttemberg, nascuta Printesa a Bulgariei s-a stins din viata la 15 februarie 1958, la Stuttgart. Nadejdea a fost cea mai mica dintre cei patru copii ai regelui Ferdinand I al Bulgariei si a sotiei sale Maria Louise de Parma. Maria Louise a murit dandu-i nastere Nadejdei. In ciuda faptului ca Ferdinand nu a vrut sa se recasatoreasca, el a considerat ca este important sa o faca pentru cei patru copii ai sai. Eleonore de Reuss-Kostritz a devenit a doua mama pentru Nadejdea.

      Cand Ferdinand a fost nevoit sa abdice dupa primul razboi mondial, Nadejdea, Eudoxia si Kiril il insotesc in exil, in timp ce Boris ramane la Sofia. In 1922, guvernul le permite Eudoxiei si Nadejdei sa se intoarca in Bulgaria. 
 
          Doi ani mai tarziu, printesa Nadejdea a Bulgariei se casatoreste cu Ducele Albrecht Eugen de Wurttemberg, al doilea fiu al ducelui de Wurttemberg. Cei doi au avut cinci copii: Ferdinand Eugen, Margareta, Eugen (casatorit cu Arhiducesa Alexandra a Austriei, fiica a printesei Ileana), Alexander si Sophie. In timpul celui de-al doilea razboi mondial, Boris moare intr-un suspicios accident de avion, in timp ce Kiril este executat. Eudoxia reuseste sa scape din inchisoare si se stabileste in Germania aproape de Nadejdea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu