marți, 31 ianuarie 2012

Regina Beatrix a Tarilor de Jos

La 31 ianuarie 1938 s-a nascut Beatrix, cea mai mare fiica a Printesei Mostenitoare Juliana a Tarilor de Jos si a sotului sau Bernhard de Lippe-Biesterfeld. Copilăria lui Beatrix a fost marcata de cel de-al doilea Razboi Mondial si de exilul in Canada. La zece ani, dupa abdicarea bunicii sale, Regina Wilhemina, Beatrix a devenit Printesa-Mostenitoare a Tarilor de Jos.


In 1965, Printesa Mostenitoare s-a logodit cu contele Claus von Amsberg. In tinerete, contele a facut parte din Tineretul lui Hitler, deci mariajul a fost privit cu ostilitate de olandezi. In ziua nuntii a fost organizat un masiv protest impotriva lui Claus. Cu timpul, insa, printul Claus al Tarilor de Jos a devenit unul din cei mai populari membrii ai Familiei Regale: Regina si Printul Claus au avut trei baieti: Wilhelm Alexander (primul print mostenitor, dupa mai mult de un secol), Friso si Constantin.

Beatrix a devenit regina in 1980, la abdicarea mamei sale. Inceputul domniei sale a fost marcat de revolte populare. Desi Regina Tarilor de Jos domneste si  nu guverneaza, ea are o importanta foarte mare in politica externa a tarii sale. Regina Beatrix este membra a Grupului Bilderberg si a Clubului de la Roma. 

LA MULTI ANI, MAJESTATE!!!

Un comentariu:

  1. Maritata cu un fost nazist si in plus face parte din masonerie .Ha siktir cu astfel de specii umane.

    RăspundețiȘtergere