vineri, 20 ianuarie 2012

Printesa Mathilde, Ducesa de Brahant

           La 4 decembrie 1999, "printul singuratic", cum era numit Philippe al Belgiei, se casatoreste cu contesa Mathilde d'Udekem d'Acoz. Intr-o tara puternic divizata, printul mostenitor se casatoreste cu o fiica a regatului, care - si asta constituie o minune - este de origine flamanda, dar traieste in regiunea valona. 


          Mathilde s-a nascut la 20 ianuarie 1973, la Uccle si a crescut in castelul Losange, la Viliers-la-Bonne-Eau. De profesie ortofonita, Mathilde s-a dedicat muncii cu persoanele vulnerabile. Dupa casatoria cu printul mostenitor, Mathilde devine Ducesa de Brahant. In 2001 se naste primul copil al cuplului, Elisabeth, care este a doua in linia de succesiune la tron. Ea este urmata de Gabriel, Emmanuel si Eleonore. 


             In 2000, din donatiile obtinute la nunta sa, ducesa de Brahant fondeaza "Fondul Printesa Mathilde" ; in fiecare an fondul alege cel mai bun proiect indreptat spre ajutorarea persoanelor vulnerabile. Din 2009, Printesa mostenitoare este presedinte Unicef Belgia. Mathilde a condus misiune umanitare impreuna cu UNICEF in Niger si Mali, indreptate spre protejarea drepturilor copiilor.


LA MULTI ANI !!!


Bibliografie: 
Bricard Isabelle, Dinastiile domnitoare ale Europei, Vivaldi     
http://www.monarchie.be/royal-family/princess-mathilde

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu