vineri, 13 ianuarie 2012

Printesa Marie de Orleans

"I believe that a person, regardless of her position, should be herself"

Printesa Marie Amelie Francoise de Orleans s-a nascut la 13 ianuarie 1865, fiind fiica lui Robert, Duce de Chartres si a sotiei sale Francoise de Orleans. Parintii Mariei erau verisori primari, nepotii ultimului rege al Frantei, Louise-Philippe I.

In timpul domniei lui Napoleon al III-lea, Maria si familia sa au trait in Anglia, revenind in Franta in 1871, dupa abdicarea dusmanului Familiei sale. In ciuda faptului ca Marie de Orleans nu facea parte dintr-o Familie Domnitoare, Marie si verisoarele ei erau partide foarte prestigioase. In octombrie 1885, Marie se casatoreste cu Printul Valdemar al Danemarcei, cel de-al treilea fiu al regelui Christian al IX-lea si reginei Louise. Prin aceasta casatorie, Marie devine cumnata reginei Alexandra a Marii Britanii, tarinei Maria Alexandrova, regelui George I a Greciei, ducesei Tyra de Hanovra si a viitorului Frederick al VIII-lea a Danemarcei.

Prin contractul de nunta, Marie si Valdemar au cazut de acord ca baietii lor sa fie crescuti ca luterani, in timp ce fetele vor avea religia mamei, catolica. Prin urmare, Margareta (numita dupa sora Mariei), mama reginei Ana a Romaniei, a fost catolica, in timp ce Aage, Axel, Erik si Viggo au fost luterani.

Marie de Orleans a fost o printesa atipica, fiind impulsiva si energica, si dispretuind eticheta regala. Soacra ei, Louise a Danemarcei o considera un diamant neslefuit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu