luni, 4 aprilie 2011

Regele Playboy

In 4 aprilie 1953, in Portugalia, murea cel mai controversat rege al Romaniei, Carol al II-lea. 

Carol a fost supranumit Regele Playboy din cauza efectelor pe care le-a avut asupra Romaniei relatia sa cu Elena Lupescu. Cu toate acestea, lui Carol i se cunoasc doar patru iubiri.

Prima iubire a fost Ella Filliti, pe care o numea Pasarica. Deoarece relatia lor incepea sa devina prea serioasa, Casa Regala face presiuni asupra familiei Filliti si Ella e trimisa la Paris.

In gara ea ii cere unei prietene, Zizi Lambrino sa aiba grija de Carol. Dupa cateva luni,  Cei doi fug in timpul primului razboi la Odessa, unde se casatoresc. Dupa anularea casatoriei, Carolo continua sa o vada si Zizi ramane insarcinata. Regina Maria hotaraste sa il trimita pe Carol intr-o calatorie in jurul lumii pentru a o uita pe Zizi. Scrisorile schimbate de cei doi fosti soti se rares spre sfarsitul calatoriei, mai ales ca in Elvetia Carol o cunoaste pe Elena a Greciei si Danemarcei. Zizi naste un copil, Grigore Mircea Lambrino, nerecunoscut de Carol. Casa Regala o convinge pe Zizi sa plece in Franta si sa nu mai emita niciun fel de pretentii cu privire la paternitatea lui Grigore Mircea.

 Carol si Elena erau foarte diferiti, si faima castigata de principele mostenitor al Romaniei nu era de natura sa o faca pe printesa Greciei sa il accepte. Totusi, teama acesteia de a se intoarce la Atena, unde tocmai ii murise fratele, o face pe Elena sa accepte cererea in casatorie a lui Carol. Relatia lor se raceste dupa nasterea unicului lor fiu, Mihai. Mai mult Carol se simte ignorat de sotia sa. Este momentul in care o cunoaste pe femeia vietii lui, Elena Lupescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu